Frezen van kleine en grote productieseries

Frezen is een verspaningstechniek die het mogelijk maakt bestaande metaalproducten een andere, gewenste vorm te geven door materiaal van het object te verwijderen. Frezen gebeurt met een freesmachine oftewel freesbank. Bij HV-Techniek hebben we een uitgebreid en modern machinepark tot onze beschikking, waarmee we freesbewerkingen kunnen uitvoeren voor zowel kleine als grote productieseries. 

 

Wat is frezen precies?

Frezen lijkt wellicht op draaien, het zijn namelijk beiden verspaningstechnieken. Maar er is een wezenlijk verschil. Bij frezen wordt het product klemgezet en beweegt het gereedschap op de gewenste manier over het te bewerken materiaal. Bij draaien beweegt het product zelf, nadat deze bevestigd is aan een roterend machineonderdeel. Door een product te frezen worden gemakkelijk inkepingen, sleuven, uitsparingen, kamers, eilanden, hoeken en gaten gerealiseerd. HV-Techniek werkt hiervoor uitsluitend met professionele vakmensen en gereedschappen.

 

Snel en nauwkeurig frezen met CNC-machines

Wilt u een product laten bewerken tot een eindproduct met een complexe vorm, waarvoor uiterste precisie vereist is? Geen enkel probleem voor HV-Techniek. Deze bewerkingen kunnen wij simpelweg uitvoeren door gebruik te maken van onze CNC-freesbanken. Deze worden aangestuurd door het CAD/CAM-systeem (OneCNC), die de ingevoerde instructies accuraat, tot op de honderdste millimeter, nauwkeurig opvolgt. 

 

Freesbanken in het machinepark van HV-Techniek

Bij HV-Techniek beschikken we over verschillende innovatieve machines en freesbanken, die we inzetten voor uw metaal- en freesbewerkingen. Bijvoorbeeld:

 

· de Bridgeport VMC600 freesmachine;
· de Hartford freesbank MVP16;
· de Sigma Zenit 5 freesmachine;
· en de Ibarmia ZVL2000 freesbank.

 

Neem een kijkje in ons complete machinepark.

 

Heeft u vragen over het laten frezen van uw product of andere metaalbewerkingen? Bij HV-Techniek staan we voor u klaar. Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact met u op.