Draaien van diverse metaalsoorten

Draaien is een metaalbewerkingstechniek die wordt toegepast voor het produceren van voornamelijk ronde, buisachtige eindproducten. Het draaien van materiaal gebeurt in de werkplaats van HV-Techniek, die voorzien is van de meest moderne, hoogwaardige machines. Zo beschikken we over verschillende draaibanken, zoals:
 

· de conventionele draaibank GH1440A;
· de Colchester Tornado 80 draaibank;
· de Doosan Puma 2600LM;
· de Doosan Puma 3100XLM;
·

en de Doosan Puma 4100LM.

 

Bekijk ons complete machinepark.

 

Wat houdt draaien op een draaibank in?

Bij draaien wordt een beginproduct omgezet in een andere vorm door materiaal weg te snijden (‘spanen’ te verwijderen).  Dit gebeurt op een draaibank, waarbij het werkstuk bevestigd wordt aan het roterende deel van de machine, zodat het meebeweegt langs de beitel. Bij frezenwerkt het overigens andersom, het werkstuk blijft op zijn plek, terwijl het gereedschap beweegt. Er zijn verschillende draaitechnieken te onderscheiden, zoals langsdraaien, dwarsdraaien, vlakken, afsteken, boren en schroefdraadsnijden. Welke techniek voor uw product geschikt en gewenst is bespreken we graag persoonlijk met u.

 

Computergestuurd draaien voor complexe producties

Voor de meest complexe en nauwkeurige bewerkingen maken we gebruik van CNC (Computer Numerical Control). Dit systeem is zeer goed inzetbaar voor toepassingen met lage toleranties in de productspecificatie. HV-Techniek is hierdoor ook sterk in complexe metaalbewerkingen en precisiewerk, zonder dat u inlevert op productiesnelheid. We voeren de gedetailleerde instructies in het CAD/CAM-systeem in, die vervolgens de betreffende draaimachine aanstuurt.

 

Materiaalsoorten en een goede voorbereiding

Bij HV-Techniek bewerken we zowel ferro- als non-ferrometaal. Voordat uw materiaal bij ons op de draaibank terechtkomt bespreken we natuurlijk eerst uw wensen en nemen we eventueel aangeleverde (CAD-)tekeningen door.
 

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten voor uw draaiwerkstuk zijn? Laat uw gegevens achter en we namen spoedig contact met u op.